Bekerülhetne szerintem a Guiness rekordok könyvébe az a norbotteni (Észak-Svédország) orvos akinek az ügyeletei után 8096 óra ki nem vett pihenő ideje (kompledighet) gyűlt össze, ami négy évnek felel meg. Mindesetre Svédországban ő a topplistás. Úgy mint maga Norbotten megye, ahol az ott dolgozó orvosoknak összesen 200000 óra ki nem vett pihenő ideje gyűlt össze. Ez azt jelenti, hogy Norbotten 100 millió Kr-ral tartozik az orvosainak.
Ebben a megyében a legkevesebb az egységnyi lakosságra jutó orvosok száma. Az orvosok sokszor 24 órát dolgoznak folyamatosan és a pihenő idejüket és a túlórákért járó kompenzációt egyszerűen nem tudják kivenni.

(Dagens medicin 10.12.13.)

A kommentek vegyesek.

Sokan nem értik miért nem képeznek több orvost Svédországban.
Mások tisztában vannak vele, hogy Svédországban elég sok orvos van, de a túlszervezettség miatt nagyon ineffektív a rendszer.
Nem tartják helyesnek, hogy olyan országokból szívják el az orvosokat, ahol sokkal nagyobb az orvoshiány.
Van aki simán nem szereti, hogy külfüldiek dolgoznak Svédországban.
Van aki egyenesen azt állitja, hogy ez a rendszer így nagyon jól megfelel a munkaadóknak, mert sokat spórolnak a ki nem fizetett, és szabadságban sem kiadott ügyeletekkel.
Egy kollaganő azt írja, hacsak lehet elkerüli az ügyeletet, mert kevesebbet használ a pénztárcájának, mint amennyit árt az egészségének.

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr32514404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2010.12.17. 04:13:33

Dzsizösz Krályszt... még jó, hogy nejem nem ügyeleti rendszerben dolgozott ott.Az hétszentség, hogy pl Sunderbyben kellene egy hatalmas lefejezéshullám, meg rendcsinálás...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2010.12.17. 04:15:06

Dzsizösz Krályszt... még jó, hogy nejem nem ügyeleti rendszerben dolgozott ott.Az hétszentség, hogy pl Sunderbyben kellene egy hatalmas lefejezéshullám, meg rendcsinálás...

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2010.12.17. 08:33:46

@geegee:
Hali!
Ti most ne a nyugdijjal hanem a" GYED-el, GYES-sel" foglalkozzatok. Erröl is sokat irtam a blogon.
Grattis a kiscsajhoz, jo husiban van a kepeken, nem csoda ha nehez utja volt kifele. Kommenteltem nektek akkor, de elbenaztam es elszällt.Utäna meg el kellett mär mennem igy elmaradt.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2010.12.17. 23:20:24

@szil5: Szia.Na ja, igen, most a gyes... :D Meg fogom keresni.Köszönjük szépen, a jó husi-állapot nagy része már idekint keletkezett.Falánkabb mint az apja, pedig az se kevés... :D

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2010.12.19. 17:31:08

A Svédországot járó magyar hentestől szoktatok vásárolni(nem a babára gondoltam)?

psycho.blog.hu/2008/03/02/hentes

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2011.01.08. 19:51:18

Jééé, köszönöm, nem tudtam róla.Mondjuk ami nekünk kell (téliszalámi, gyulai kolbász, füstölt (?) szalonka) az van alapból a willysben.Disznósajt az nekünk nem pálya, kenőmájasból nagyon bejön a dán, a hurka néha jöhetne, de annyira nem kardinális.Amúgy nagyon jó 5letnek tartom...Ami kéne az a Turbó Rudi, Milka csoki, cseresznye-meggy befőtt, erre nincs valami jó forrásod? :D

szabszi · http://psycho.blog.hu 2011.01.09. 10:10:58

@geegee: www.ungerskmat.se/

de ez a blog bezart, uh a kommenteket az uj helyen varjuk: expsycho.blogspot.com

tiffanys118 2011.03.24. 10:42:07

This amulet may be invested in collectively with other chinese language program symbols, along the lines of the Golden Budai (also identified as Hotei, Laughing Buddha or weight Buddha). The Budai is between the 7 gods of happiness. It could be the god of wealth, prosperity and happiness. It is believed that Hotei helps to create the deepest wishes can be found true. The perception has it that in the celebration you rub the belly in the Budai three hundred instances pondering of one thing good, then your believed will certainly can be found true.

The photo of Hotei is linked using a specific man that lived in China on the carry out in the 10th century - merely a tiny round monk named Qi-Qi, who went from village to village using a massive canvas bag and beads. Legend has it that wherever he arrived out - good luck and wellness arrived in the direction of the people. If somebody asked, what is while in the bag, he replied: "The complete world is in there."

Since old times, Budai is in fact a god of house in China. His presence while in the home gives prosperity, understanding, contentment and carefree lifestyle for everyone while in the family. It is no coincidence that Hotei is regarded as getting the embodiment of happiness.

The Ru Yi scepter (whether collectively using a laughing Hotei or separately) is in fact a splendid gift. It is in fact a universal symbol, which means you can purchwww.replicalouisvuittonsale-store.net/men/travel/travel-accessories.htmlase it for the do it yourself or like a reward for someone. It is generally offered to some man or female that you just choose happiness for.
süti beállítások módosítása