Ildikót elég sűrűn megkeresik a különféle állásközvetítők, hol Svédországból hol pedig Norvégiából.

Most éppen egy norvég cég jelentkezett be a Rettbemanning, svédországi partnerük pedig a StaffUP.

Mindkét cég több területre specializálódott, így nem csak az eü-ben dolgozóknak lehetnek ajánlataik hanem többek között az építőiparban, értékesítésben, IT-ben, logisztikában, könyvelésben stb jártasak számára is.

Hátrányuk, hogy a weboldaluk csak norvég ill. svéd nyelven érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr372168049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ieles 2010.07.22. 21:55:22

Kedves Doktornő,

Mint közgazdászt és logisztikust felkeltette a figyelmemet a lehetőség. Lehet arra számítani, hogy sikeres pályázat esetén a nyelvoktatás is biztosított, vagy alapfeltétel a norvég/svéd nyelv ismerete? Érdemes-e az önéletrajzot angol nyelven beadni?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

szabszi · http://psycho.blog.hu 2010.07.22. 22:37:16

@Ieles: ha megengedi en is valaszolok, bar nem vagyok orvos. az en szemelyes tapasztalatom az volt, hogy elvaras a sved nyelvtudas, fuggetlenul attol hogy megertik/elvarjak az angolt is. Olyan esetben tudom elkepzelni az angolt, ha egy olyan sved ceggel sikerul kapcsolatba kerulni aki szamos orszagban tart fenn irodat stb stb es nem sved teruletrol kerul a ceghez. A nyelvoktatas nem jar automatikusan egy sikeres palyazattal. Mivel Ildiko orvos es hianyszakma kepviseloje ezert a munkaltatonak megerte/megeri az orvosok nyelvtanfolyamat is finanszirozni. Ennek a szinvonala nem osszekeverendo, a bevandorlok reszere fenntartott un. SFI iskolakkal. Valahol olvastam arrol is, ha egy munkaltato felvesz egy bevandorlot akkor elvileg kotelezheto a nyelviskolaba jarasra amig el nem eri a megfelelo szintet. Mindezektol fuggetlenul probalkozni mindig erdemes - szerintem - es sokszor elvaras a sved nyelv ismerete mellett pl. az angol ismerete is, igy ha elony nem is, de hatrany biztosan nem szarmazik egy angol CV-bol.

és is ildi 2010.07.29. 17:53:56

Kedves Ildikó!
Segíts kérlek, ovis szülőként mit tapasztalsz?
Épp álláshirdetéseket nézegetek, és mind -már amik engem érdekelnek-így kezdődik: Förskollärare/barnskötare... Nem értem, hogy van ez a svéd ovikban: A daduska (barnskötare)= az óvónővel(förskollärare)? Uazok az elvárások, végzettség, feladatkörök vannak megnevezve a hirdetésekben.

Előre is köszönöm!

Robes67 2012.02.04. 12:39:27

Kedves Ildikó!
Örömmel olvasom hogy szegeden dolgoztál.
Én is szegeden lakom,vállalkozóként, zöldség-gyümölcs beszerzésben,fuvarozásban dolgoztam, saját kamionnal.Buszvezetői tapasztalatokkal is rendelkezem.Munkatapasztalatom,hely ismeretem europában jónak mondott.Most kénytelen voltam felmondani vállalkozásom,gazdasági helyzet végett.
Norvégiában,Kristiansand-ban van egy barátom ő is segíteni próbál,ő a nettbuss-nál dolgozik.
Kedves Ildikó a te segítséged is kérném, hogy megoldást találjak munkakeresés szempontjából.
Sajnos a nyelvtudásom alap ezért kezdésnek minden munka érdekelne.

Előre is köszönöm,hogy elolvasod levelem.

üdvözlettel: Robert

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2012.02.04. 18:38:43

@Robes67:
Sajnos konkrét álláskeresésben nem tudok segíteni, de itt egy csokorban megtalálod, amit Svédországról és az álláskeresésről tudni kell.

expsycho.blogspot.com/p/infomorzsak-svedorszagi.html

A legnagyobb problema egyébként pont a nyelvtudás hiánya.

Klára Füst 2013.04.09. 08:27:45

Szeretnék érdeklődni ,hogy lehet ki jutni dolgozni mik a feltételek,és mennyi az átlag kereset.Villany szerelőre van -e kereslet ,itthol nagyon szar a helyzet nagyon nehezen lehet megélni egy 4tagu családnak,köszönöm elöre is válaszotokat,bármilyen meg oldás érdekel.
süti beállítások módosítása