Délutánonként kisütött a nap így pénteken munka után kocsiba ültünk (a hosszabb kerékpározást még nem vállaltuk)  és  gurultunk egy  órát a környéken fotozgatva a környékbeli tanyákat. Tettük ezt főleg a lovaséletre kihegyezve, ahogy Adriennek, ígértem.

Jön a többi kép is tudod- katt!

Zene nélkül sem  hagylak benneteket. Kapcsolodva a vidék témájához, következik egy közeli kis falu énekkara a tegnapi stockholmi kórusok versenyéről:

 

 

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.376314

 

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr45423676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adrienn 2008.04.13. 21:54:01

Kedves Ildi!
Hálásan köszönöm, nagyon-nagyon kedvesek vagytok, s nagyon örültem neki, hogy ezek a képek és sorok fogadtak most, mikor megnyitottam a blogodat. :)
Azt látom, hogy jó nagy sár van a karámokban, de az a mi itthoni karámunkban is van most éppen. Hiába takarítja az ember, 100%-osan azért nem lehet, s az ott maradt része az ürüléknek elegyedve a földdel, egy jó kis vízzáróréteget képez a talajon, ezért aztán nem szívja fel a talaj a vizet. Pont ezért szoktuk évente cserélni a karám talaját. Nem lenne ez gond egy nagy legelőn, de ilyen kicsi karámban sajnos ez így van. Hogy egyes lovakon van lótakaró, másokon meg nincs, azt csak azzal tudom magyarázni, hogy a "takarós példányokat" éjszakára esetleg istállóba, bokszba teszik, s így a szőre és úgy egyáltalán a szervezete nem tudott megfelelően alkalmazkodni a téli időjárásnak. Ha folyamatosan kinn van, olyan hőmérsékleten, ami most nálatok van (megnéztem a linkelt oldalt, ahol az időjárásról lehet informálódni), akkor ez nem lehetne probléma, de még annál hidegebb idő esetén sem. Feltűnően sok a póni, legalábbis a magyarországihoz képest nagyobb arányban látok Svédországban ezen képek alapján. Úgy látom, elkerítésre létezik a sima fakarámos és a villanypásztoros variáció is odakinn is. Láttam a képeken néhány nagyon szép lovat. Egytől-egyig jó kondiban vannak, jól néznek ki. Az a szép sárga a legelőn, amelyik szemben áll, és nagyon figyel, na az meg nagyon emlékeztet a saját lovamra. :)
Egyből átvittem a notebook-ot a szüleimhez is, hogy nekik is megmutathassam.
Tanakodtunk az egyik képnél, hogy vajon egy virágládát takarhat-e a rajta lévű fatárgy. Végső elképzelésünktől még az aljára rögzített postaláda sem tudott eltántorítani. :)
Nagyon tetszik, hogy sok tó van arrafele. Nagyon tetszenek a tóparti házak, s bár magam is észrevettem, hogy az esztétikára nagy általánosságban nem annyira figyelnek a svédek a házak külsejét illetően, azért most sok tetszetős házat láttunk.
Nagyon-nagyon köszönöm!!!

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2008.04.13. 22:06:26

Ma is kirándultunk délután, néhány képet még hozzáteszünk, valószínűleg csak holnap.
Az épitkezésről röviden: a vidék, gyönyörü , változatos, hangulatos, a városok, egyhanguak, sivárak, nincs is város jellegükek. Ha nem lenne 3 kiskoru gyerekem akiket iskolába, meg ovodába kell hordani, nem is laknék bent soha. Ha még nyugdijas koromban is itt élek és a gyerekeim felnőnek , akkor lehet hogy ki is költözöm.
Örülök hogy tetszettek a képek. Holnap este nézd meg őket újra.

Attila · http://ungersklakare.blogol.hu 2008.04.14. 09:00:00

Hello Ildi! Szépek a képek! Mennyi állatot láttatok! És még özikét is sikerült! Mi volt az az emlékmü, csak nem megtaláltátok III. Gusztáv síremlékét? Néhány képhez írhatnál kis szöveget, ha van idöd!

szil5 2008.04.14. 09:09:14

Helo Attila, mar gondolkodtam en is rajta, hogy feliratozni kellene a kepeket. Nem tudom tkp. mi volt az az emlekmu, de mar több ilyet lattam az ut szelen.Legközelebb jobban szemugyre veszem.
Agi ha olvasod, te lehet, hogy tudod mi ez. Majd meg fotozok ilyet, ha latok.

Adrienn 2008.04.14. 23:24:57

Látom, közben feltetted Ildi a friss képeket is. Nagyon szépen köszönöm! Úgy látom, volt részetek egy kis "lósimizésben" is. :) Gondolom, ezek a helyek odakinn amolyan tanyák, nem a külvároshoz tartoznak. Nem tudom, hogy jól látom-e, hogy Svédországban nagy divat kinn élni, lakott területen kívül. Bár ott úgy látom, a "tanya" szónak egészen más fogalma lehet, mint itthon, Magyarországon...
Nézegetem közben az eladó házakat is. Természetesen az egy nagyon távoli dolog, de érdekes keresgélni, egészen jól rájöttem a dolgokra, s néha a hangos szótárat is nézegetem, már sikerült a kiejtés egy részére ráéreznem, meg egy-két szót elsajátítanom csak úgy szórakozásból. Szóval nézegetem a házakat, melyik jöhetne szóba. Mi az, ami tetszik kívül-belül, reális az ára, s elég nagy a telek területe a lótartáshoz is. Persze ez most valóban csak érdeklődés, teljesen bizonytalan a kimenetelünk is, s onnan még hol van bármi ilyesmi... De ráérősebb időmben jól elszórakozok vele.
süti beállítások módosítása