szil5 2008.03.20. 21:13

Pár nap szünet

Holanp elutazunk Gotlandra, meglátogatjuk Zsoltot és egy kicsit szétnézünk. Jó kiválasztottuk az időt. Épp most néztem időjárás jelentést. Pont abban a magasságban Svédország teljes szélességében hó és szélvihar, - 5 fok. Jó lesz a viharos tengeren hajózni. Egész decemberben és   januárban + 6-8 fok volt. Na ez a mi formánk.

A svédül tanulóknank felteszek egy  linket, hogy ne unatkozzanak.
Ez egy  50  perces riportfilm egy ismert TV bemondonővel, aki amyotophiás lateral sclerosisban halt meg. A betegségéről naplót írt és párhuzamosan  készült ez a riportfilm majdnem a haláláig.Ez volt az első svéd könyvem amit elolvastam  még a tanfolyam alatt. A leendő munkaadóinktól kaptuk ajándékba. Akkor nem értettem, miért telt el olyan sok idő az első tünettől a diagnózisig. Igy 2 év után most már értem.A könyv szövege nem nehéz ,könnyen érthető. A film megértése viszont  fokozatosan nehezedik, ahogy romlik Ulla-Carin beszéde. Megrázó film , aki nem akar depis lenni ne nézze meg.

http://www.svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=29716&a=566622&lid=is_search712311&lpos=0

 

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr55389962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása