szil5 2010.07.28. 18:56

Boldog fiatalok?

Göteborgban  a  9.  osztályba járó fiatalok (15 évesek) között kérdőíves felmérést végeztek, 3001 fiatalt kérdeztek meg.

A lányok közül 5-ből 1 falcolt már életében, avagy vagdosta meg magát önsértő szándékkal. A fiúknál ez a szám 10-ből 1.

A személyesen is megkérdezett fiatalok nagy   része elismerten rosszul  érzi magát, de a falcolásra különböző magyarázatokat adtak. Egy részük magát bünteti vele, van akinek a kontroll érzését adja vissza és van aki segélykiáltásnak szánja.

Dagens medicin 2010.07.19

Na ez is egy olyan dolog amit a pszichiátrián akarnak leverni. Csakhogy mi kérem szépen hozott anyagból dolgozunk. Nagyon el kellene már gondolkodni végre az illetékeseknek a valódi okokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr202183119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2010.07.29. 20:41:25

És szerinted mik ezek? (Halálkomoly a kérdés.)

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2010.07.29. 23:29:48

@Felicitasz:
Ahol az állam iránti maximális lojalitás fontosabb mint a család..... Ahol elsö osztályban év elején felirják a gyerek füzetébe a zöld számot, ahol feljelnthetik a szüleiket, ha azok rásoznának a fenekükre .... Ahol a gyerekek, ha lelki bánatuk, bajuk van az iskola kurátorhoz rohannak, meg a szociális szolgálathoz és eszükbe sem jut , hogy
az anyjuk vállán is kibőghetnék magukat-ott nem kell csodálkozni.
KOnkrét eset: 1o éves kislányom svéd barátnőjének nyafogott, hogy unja a furulyázást( 2 éve vár a sorban, hogy zongorázhasson és addig kapott lehetőséget furulyázni ).A barátnő megkérdezte tőle, hogy akkor miért jár. MOntda , hogy mert az anyukája szeretné ha végigjárná az évet. Erre barátnő: " dehát anyukádnak nincs joga téged kényszeríteni, miért nem jelented fel?" Szerencsére Alexandra értékrendjébe ez már nem fért bele, azóta szépen lassan el is sorvadt ez a barátság.
Az alapvető tévedés az, hogy a nagyon fejlett szociális háló pótolhatja a családot és a gyökereket.

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2010.08.01. 00:39:09

@szil5: Ezen elgondolkodom (az utolsó mondaton).
Tegyük fel, hogy valakinek se egyik, se másik - és akkor mi lesz? (Oké, oké, hogy azt ne a pszichiátrián verjük le, ugyanakkor a következményeket te látod, te kezeled, és nekem még mindig egy már-már filozófiai kérdés, hogy pl. bármilyen gyógyszertől mi lesz jobb, vagyis hogy a pszichiátria egy része ez, de én em szeretnék a helyedben/helyetekben lenni és megpróbálni megoldani valamit ami csak nagyon áttételesen tartozik rám, de mégis nekem kell megoldanom.)
süti beállítások módosítása