Az egész világot érintő gazdasági válság okozta letargia ellenére azért vannak apró fények a sötétségben. Összeállították annak a 33 "fiatal", fejlesztéssel foglalkozó cég listáját amelyek valamilyen egyedi terméket vagy szolgáltatást fejlesztettek ki, kevesebb mint 7 évesek, Svédországban alapították és bennük van a lehetőség, hogy nemzetközi piacokon/versenyben is megállják a helyüket.

A listán megtalálható egy psychiátriai vonatkozású termék/cég is. Az általuk fejlesztett eszköz komplex hanghullámokat generál amit a páciens egy fülhallgató segítségével hallgat és eközben azt mérik hogyan reagál az agy és ebből vonnak le következtetéseket. Az eszköz segítségével gyorsabban diagnosztizálható pl. a schizofrenia vagy a manapság népszerű ADHD.

A cégek ismertetőjét és egy-két termék működését az alábbi 2 videón nézhetitek meg.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr871038768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása