Itt van az új térkép és a múltkori táblázatok frissített változata a 44.-hétre.


A svéd átlag  a 44. héten  100 000 lakosra 30 megbetegedés.

Történt egy haláleset is, és épp a mi megyénkben.
Az elhunyt ismert közéleti személy politikus volt. Súlyosan elhízott, diabeteses, általános érbeteg.
A boncolás, a halál közvetlen okaként akut szívinfarktust állapított meg, de emellett megtalálták a szervezetében a H1N1 vírust is.

Ember legyen a talpán aki meg tudja állapítani az összefüggést.
Nagyon gonosz leszek, de én mást gyanítok. Halálra szorongta magát a sajtó által keltett hisztéria miatt. Tehát a sajtó a felelős a haláláért nem pedig az influenza. Az infarktus és a stressz kapcsolata már elég régen ismert.
De maradjunk a tényeknél!

Mit tudunk arról az 5 halálesetről amit az influenza elleni védőoltással kapcsolatban mellékhatásként jelentettek.

A halálesetek és a vakcina beadása között időbeli kapcsolat volt. 12 órától 4 napig terjedően.
Mind az 5 beteg krónikus betegségben szenvedett úgymint: szív és érbetegség, diabetes, veseelégtelenség, izomdystrophia és senilis dementia.
Minden beteg rendszeresen szedett gyógyszereket.
3 beteg volt idősebb 74 évesnél.
2 beteg pedig 54 és 65 éves volt.
Egy betegnél történt meg eddig a boncolás ami általános érelmeszesedést és lezajlott infarktust igazolt.
A többi betegnél még nincs meg a boncolás eredménye, eddig azonban nem találtak semmi arra utalót, hogy kapcsolat lett volna a haláleset és a védőoltás között.
(Läkemedelsverket)

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr291505782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mentolosmájkrém 2009.11.07. 21:57:57

Csak egy kerdes: te beadatod magatoknak az oltast?
A lanyaim iskolaorvosa, veletlenul magyar közölte, hogy csak magyarul hajlando elmondani, de sem ö sem a gyerekei nem fognak oltast kapni es nem is javasolja.
Te mit mondasz?

nyari mikulas (törölt) 2009.11.08. 02:34:07

@Mentolosmájkrém: a valasz egyertelmu.

Az oltas mellekhatasai biztosak es azokat biztosan az oltas okozza.
Az influenza es a megbetegedesek es halalesetek valamint a virusfertozes kozott csak idobeli korrelacio van, nincs bizonyitott oksagi kapcsolat.

A virus elleni oltas egyertelmuen karos, a virus viszont nem biztos, hogy karos.

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2009.11.08. 10:04:26

Nem titok, én és a családom nem kap oltást. Ettől még megkaphatjuk az influenzát. Azért döntöttünk így, mert a tünetek a vártnál enyhébbek, a szövődmények száma a vártnál kisebb és az influenza fertőzőképessége sem akkora amekkorának várták.
Az általános immunvédekezés összetett dolog. Az, hogy a szervezetünk nem egy az adott vírus ellen termelt kész ellenanyag készlettel várja a kórokozót még nem jelenti azt, hogy védtelenek vagyunk vele szemben. A kész ellenanyag csak a töredéke a szervezet tartalékainak. Az is szerepet játszik a dologban, hogy 16 éves korom óta folyamatosan betegek között mozgok én bizony már annyi mindennel találkoztam és hordtam haza, hogy az általános immun védekezésem (és a körülöttem levőké is) bizony már rendesen felpörgött. Mivel enyhe náthán, torokfájáson kívül nem is volt más bajom az elmúlt 30 évben és a gyerekeim is ritkábban betegek az ovis átlagnál, úgy gondolom ez igaz lehet. Az influenza elleni védőoltás hatása nem túl hosszú, bár pontos adatok nincsenek, de értelmetlen is lenne, mert az influenza vírus kb. 3 havonta mutálodik. Az egyetemen annak idején azt tanultuk, hogy képtelenség védőoltással utolérni az influenza vírust.
A mellékhatásokról most nem szólnék, nem ez a dolog lényege, hanem az, hogy senki nem tudja hogy most éppen milyen vírus kering. A táblázatokból is kiderül, hogy max 30%-os a találati aránya a diagnózisnak. Nem tudhatod, hogy nem estél-e már át rajta enyhe tünetekkel. A legfőbb ok pedig, hogy az oltást követő ellenanyag megjelenése még nem egyenlő a teljes védetséggel. Na erre a részre nincsenek megbízható epidemiológia adatok. Hány megbetegedés, hány szövődmény és milyen súlyos, hány haláleset volt az oltott csoportban és a nem oltott csoportban.
Úgy általában ellene vagyok az olyan védőoltásoknak ami csak pár hónapra jelenthet védelmet, ennyiért tényleg nem szívesen vállalok
rizikót. A gyerekeim a hosszú hatású védőoltásokat mind megkapták, a nem kötelezőeket is (mármint ami otthon nem kötelező, mert Svédországban a védőoltás sem kötelező)
A magyar védőoltást biztos nem adatnám be, nem véletlen, hogy meg sem próbálták az európai engedélyt megkapni rá. A WHO által megengedett thiomersal(higany) hatérték többszörösét tartalmazza. 10x annyit, mint pl. a Pandermix. (ezek aza adtok az OGYI es az EMEA honlapjarol letölthetők)

Az hogy a járvány nem olyan súlyos, nem én, hanem hozzáértők mondják:

psycho.blog.hu/2009/08/14/a_vakcina_draga_es_ertelmetlen#more1310138

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2009.11.08. 16:20:06

A magyar tisztiföorvos már akkor is hazudik, amikor levegőt vesz.
Tehát az ő tolmácsolása nem érdekel.
Hiteles azakmai lapok,sazkmai cikkeiből szoktam tájékozodni.
Nincs olyan betegség aminek ne lenne pár esetben súlyos, akár halálos szövödménye is. Egy náthába is bele lehet halni ha úgy jön ki.
Az eddigi adatok alapján a H1N1 mortalitássa kisebb mint a szezonális influenzáé. A nagy különbség, hogy a más betegségek szövödményei nem kapnak ekkora sajtónyilvánosságot.

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2009.11.08. 16:52:30

@tamaskodo:
A mai nap híre errefelé.
Nem akarok posztot írni, csak idézek belőle.
" Helenas Vaccin hjälpte inte- fick svininfluensan ändå.
Helena Dalhberg Wikström,49, från Umeo fick svininfluensa- trotts vaccinet.Hon tillhör riskgrupperna, har astma, är diabetiker och har problem med hjärtat.. Jag hade bestämt mig för att ta sprutan så fort jag fick möjlighet, säger hon. Men på natten mot förra lårdagen insjuknade Helana.Jag blev inlagd direkt och de satte in Tamiflu.Jag levde i falsk trygghet...."

Röviden arról van szó, hogy ez a 49 éves hölgy, aki több betegsége miatt is a rizikó csoportba tartozott megkapta a védőoltást, ennek ellenére megbetegedett sertés influenzában. Kórházba került és Tamifluval kezelték.
Egy hamis biztonságban éltem- mondja.

Na most ez nem egy szakmai cikk, hanem egy teljes címoldalas rémhír, pont úgy mint a másik.
Majd a pontos vizsgálat megmutatja mi történt.

szabszi · http://psycho.blog.hu 2009.11.08. 17:43:35

@tamaskodo: engem azert erdekelnenek a reszletek is. pontosan mi tortent, stb stb. attol h benne volt a h1n1 is, nem bizonyitott h amiatt kerult korhazba.

nyari mikulas (törölt) 2009.11.08. 18:22:34

Itt azt olvasom, hogy korabbi influenza oltasok hatekonysaga kb 50% volt.

pediatrics.aappublications.org/cgi/content/abstract/122/5/911

Itt is hasonlo kb 50%-os vedelmet latok, ha jol szmolom:

online.wsj.com/article/SB10001424052970203803904574431363232850536.html

Itt 80% koruli vedelemrol irnak (de csak az infenza ellen, es elemzik, hogy az egyeb felso leguti betegsegek ellen nem hat - termeszetesen)

www.cdc.gov/FLU/PROFESSIONALS/VACCINATION/effectivenessqa.htm

Itt meg alacsonyabb vedo hatasrol irnak 9elfogultnak tuno forras):
vran.org/about-vaccines/specific-vaccines/influenza-vaccine-flu-shot/effectiveness-of-flu-shots-wildly-overestimated/

Ez, az alacsony hatekonysag szamomra meggyozobb erv az oltas ellen.

A masodik cikkben kb 800 oltott alany kovettek, oltas nelkul 10%-uk betegedett meg, az oltott csoportban 3.4-6.9% (ketfele oltast hasonlitottak ossze).

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2009.11.08. 20:29:54

Igy van a mellékhatások a hatásosabb hír, de az orvosok tulajdonképpen annak igazolását várják és nem látják igazán, hogy tényleg hatásos-e a védőoltás . Ha még hozzá vesszük, hogy a itt Svédországban a
"legjobb "héten is csak a feltételezett infleuenza szerü megbetegedásek 30 % bizonyult H1N1-nek, előtte 5-15 % volt a találati arány akkor tényleg elég értelmetlennek tűnik az egész lakosság leoltása. Otthon kb. 10 -20 % nak saccolják a tényleg sertésinfluenzás eseteket. A virológiai vizsgálatokat viszont otthon letiltották, így tényleg csak saccolni lehet.
Adja magát a kérdés, ha a betegségeket 80 %-ban valami más okozza, akkor miért nem aggodnak kedves vezetőink ezért? Miért nem próbálják meg kideríteni mi az ami nagy részben megbetegít. Nem az ellen kellene inkább védekezni. Vajon miért erről a 20%-ról vitatkoznak, meg mi is.

nyari mikulas (törölt) 2009.11.10. 00:16:17

Egy nagyon jo cikk az inlfuenzarol, a mostan jarvanyrol, oltasrol, melegen ajanlom az erdeklodoknek:

criticalbiomass.freeblog.hu/archives/2009/11/07/Influenza-para_-_8/

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2009.11.10. 14:38:29

@tamaskodo:
Bocsi, de nem jok a tapasztalataim. A gyermekgyogyaszunk javasolt egyszer kiprobalasra egy homeopatias kupot, "artani nem hasznal" alapon.
Nyilvan az volt a baj, hogy ö se nagyon hitt benne.
Az hogy nem muködött nem lepett meg, de az igen, hogy pirosra marta a gyerek popsijat.

kissorsi 2009.11.10. 14:44:03

Azt lehet tudni egyébként, hogy a svéd és nem svéd lakosság milyen mértékben oltatja magát, mármint, hogy becslések szerint az itt élők hány százaléka hajlandó beoltatni magát?

nyari mikulas (törölt) 2009.11.10. 16:48:31

Egy újabb gyöngyszem a hoxa.hu-ról:

"Országosan várhatóan több mint ötmillió védőoltást, ebből egymilliónál többet Budapesten kell majd beadni.

Svéd orvosbarátom küldte: "NE HAGYJUK. . !"

Életveszélyes a védőoltás, amit most millióknak akarnak beadni.
Tények: 2009 júliusáig sertésinfluenzában megbetegedett 429, és 1200 között van a halottak száma az egész világon (6, 75 milliárd emberből).
Magyarországon csak szívinfarktusban, agyvérzésben többen halnak meg naponta.
Mire ez a nagy sietség, miért akarják hazánk felét napokon belül beoltani?

MIÉRT "KELL" BEADNI????
V É S Z R I A D Ó !

NANORÉSZECSKÉK A NEM TESZTELT SERTÉSINFLUENZA OLTÓANYAGBAN!
VÉDJE MEG GYERMEKEIT A KÖTELEZŐ INFLUENZAOLTÁSTÓL!
OLVASSA EL! MÁSOLJA! TOVÁBBÍTSA! ÉRTESÍTSE A TÖBBI SZÜLŐT!
NEM LEHET KÖTELEZNI SENKIT SEM A H1N1-VAKCINA BEOLTÁSÁRA!
A H1N1-VÍRUS NEM MÁS MINT EGY KATONAI KUTATÓ-LABORATÓRIUMBAN ELŐÁLLÍTOTT GYILKOLÓ VÍRUS-TÖRZS, MELYET SZABADON ENGEDTEK!
Pekingi kísérletek igazolják a halálos hatást az embereknél!
(Pekinger Studie bestätigt tödliche Wirkung beim Menschen) "

nyari mikulas (törölt) 2009.11.11. 02:49:56

Eddig körülbelül félmillió ember kapott új influenza elleni oltást, ebből 38 olyan esetet jelentettek az orvosok, amely valamilyen feltételezett mellékhatásra utal. Az oltás és a súlyosabb tünetek között egyik esetben sem lehet összefüggésről, vagy valószínűségről beszélni. 15 esetnél lehetséges ok-okozati összefüggés, mondta az Indexnek Paál Tamás az Országos Gyógyszerészeti Intézet Operatív Tanácsának elnöke. A jelentések többsége oltás utáni lázról, felkar- és izomfájdalomról, illetve elesettségről, zavarodottságról szólt.

index.hu/belfold/2009/11/11/tobbszazezer_oltas_keves_mellekhatas/

Lehet, hogy a mellekhatasok tekinteteben a magyar oltas jobb?

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2009.11.11. 08:21:47

@tamaskodo:
Ugy gondolom az index cikkek nem a legmegfelelöbb hirforrasok.Masreszt ismerve az otthoni hozzaallast a kulönfele jelentesekhez, nem hiszem, hogy van pontos adat a mellekhatasokrol. Uram bocsa meg azt is feltetelezem hogy megkozmetikazzak az adatokat. Azert ilyen eseteket amig otthon dolgoztam konkretan lattam.
Pl. amimor a fel osztalynak, betegnek, dolgozonak igazolt salmonella fertözes volt, nem törtent semmi, söt nem is volt salmonella.
Svedorszagban az embereket kiskoruk ota arra nevelik, hogy allam bacsinak szotfogadunk. Ennek ilyenkor pl. haszna is, mert tenyleg pontosan jelentenek.
Az itteni Jarvanyugyi Inezet honlapjan valamelyik nap 2 millio oltottrol irtak.
Svedorszag lakossaga cirka ugyanannyi mint Magyarorszage

nyari mikulas (törölt) 2009.11.11. 16:35:04

Igazad van, bizonyara csalnak az orvosok, akik a mellekhatasokat jelentik, meg azok is akik osszegzik, es az eredmeny attol fugg, kinek mi a prekoncepcioja.
Nyilvan minden orvosnak megvan a maga meggyozodese es a meggyozodese szerint kozmetikazza az adatokat, nem pedig az adatok alapjan alakitja ki a meggyozdeset.

Az orvosok tobbesege oltas parti, vagy oltas ellenes?

Mi, kivulallok meg jobb, ha nem is olvasunk el semmit, hanem adatoktol fuggetenul kialakitunk egy velemenyt magunknak.

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2009.11.11. 16:52:07

@tamaskodo:
Az orvosok nem csalnak, csak hanyagok, en is az voltam otthon mär ami a jelentgeteseket, meg a papirmunkat illeti.
A kozmetikazas meg nem ezen a szinten zajlik.

nyari mikulas (törölt) 2009.11.11. 17:23:23

Midegy, a lenyeg, hogy valaki csal (ne nevezzuk kozmetikazasnak az adatok tudatos megvaltoztatasat)m, nem tudhatjuk meg soha az igazsagot adatokbol, csak onmagunkbol, belulrol.

nyari mikulas (törölt) 2009.11.12. 22:52:58

Autoimmun betegséget okozott az influenzavakcina
MTI
2009. november 12., csütörtök 21:43

Még vizsgálják, hogy van-e összefüggés a Guillain-Barre Szindróma és a védőoltás között. Franciaországban évente 1700-1800 ilyen betegség fordul elő.

Feltételezhetően a Guillain-Barre Szindróma (GBS) elnevezésű nagyon ritka, autoimmun, perifériás idegeket érintő gyulladásos betegséget regisztráltak Franciaországban egy az új típusú influenza ellen beoltott embernél, közölte csütörtökön a francia egészségügyi minisztérium.

A közlemény szerint a betegség enyhe formában jelentkezett kedden, és kedvező lefolyású.

Franciaországban csütörtökön kezdődött a lakosság oltási kampánya a H1N1-vírus ellen az alkalmilag kialakított oltási központokban, de egyelőre kevesen jelentkeztek az ingyenes vakcináért.

Az egészségügyi dolgozók oltása már egy hónappal ezelőtt megkezdődött, de alig tíz százalékuk oltatta be magát.

Súlyosabb esetben bénulást okozhat

Franciaországban évente 1700-1800, naponta öt GBS-esetet kezelnek kórházban, E kór a minisztérium szerint legtöbbször valamilyen gyulladásos, fertőzéses, vírusos betegség, köztük az influenza szövődményeként jelentkezik. Jellegzetes tünete a végtagokban jelentkező zsibbadás. Az esetek 80-85 százalékában a GBS maradandó tüntetek nélkül magától elmúlik.
süti beállítások módosítása