Kvinna nekas sjukpenning för resa till Thailand

 

A Legfelsőbb Bíróság elutasította egy örebroi nő arra vonatkozó kérelmét hogy sjukpenninget (TP-t)kapjon thaiföldi utazására.
A nő bőr problémákban szenved és azért utazott Thaiföldre mert a nap és a sós tenger jótékony hatással van az ekzemájára.
A vita tárgyát képező utazás 2003 tavaszán történt. Korábban már több alkalommal is járt Thaiföldön ezügyben .Ilyenkor mindig mehetett betegszabadságra és  sjukpenninget(TP-t) is kapott. A továbbiakban erre nincs  lehetősége.
Az ügy régóta húzódik. Először 2004-ben hozott elutasító döntést a Járási Bíróság.
Másodfokon 2006-ban érvénytelenítették az első fokú  határozatot.
Most pedig a Legfelsőbb Bíróság meghozta a végleges döntést: A  nő nem jogosult  betegszabadságra és sjukpenningre. A Legfelsőbb Bíróság  avval indokolja a döntését, hogy  legalább valamilyen kezelést  kellet  volna   kapnia, nem  pedig csak napoznia és fürödnie a tengerben.
A nő úgy véli, hogy  Försäkringkassanak időben szólnia kellett volna hogy nem fog kapni sjukpenninget az utazására és nem érti, akkor korábban miért hagyták jóvá a TP- folyósítását.
(Nerikes Allehanda 09.02.14.)

 

Vérzik a szívem.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr60942823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evergo 2009.02.14. 20:53:01

ez egy vicc ami itt van, tengerparti nyaralásra táppénz, megszigorított táppénzes és leszázalékolási szabályok, a biztosító ügykezelője kiegászitést kér, indokoljam meg hogy a depresszios beteg miért nem tud dolgozni, egy csomó jonéhány éve táppénzen levő emberke veri az ajtot, hogy igenis én nem tudok dolgozni, mellesleg meg a schizofrén betegeinket zaklatják, hogy visszaillesszék őket a munkaerőpiacra. elmebeteg rendszer, eddig tejjel mézzel folyó kánaán, mostantol eszetlenségig szigoritások. őrjitő, és a még plusz papirmunkárol nem is beszéltem.

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2009.02.14. 21:46:39

Vannak ennél cifrább történetek is. Amikor elkezdtünk " dolgozni" avval kezdtük, hogy kórlapokat olvastunk egész nap. Ezekből lehet legjobban megtanulni a rendszert.
Történet: Közékoru férfi , kronikus "orkar inte"(nem bírok)syndroma. Persze uttmannig (kimerülés, kiégés)depreszio dg- vel ami nem is létezik, csak itt Svédországban (a Betegségek nemzetközi osztáylozásában nem szerepel.) A Biztositó évekig próbálta rehabilitálni amolyan heti 2x 1 óra papirszalvéta hajatogatás szintű munkával. Általában egy -két héten belül feladta. Aztán egyzer cak összeszedte minden erejét és végicsinálta az előíírt x hónap kemény rehabilitátiót. Ettől a FK olyannyira meghatódott, hogy őt és a feleségét befizették egy hetes Törökországi tengerparti nyyaralásra, hogy kipihenjék a fáradalmakat.
Miután visszajött mágiscsak úgy döntött, hogy orkar inte és elment rokkantnyugdijba.
És nem vicc. Legalábbis hivatalos ,számitógépes orvosoi dokumentátióban olvastam.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2009.02.15. 08:50:27

Ez, így leírva tényleg abszurdnak hangzik. Valóságban más (lehet) a helyzet. Könnyen előfordulhat az, hogy az "orkar inte" pasas azért merült ki, mert önnön vagy más hibájából aszociálissá vált, svéd-magyarul fokozatosan "kimobbálták", azaz kiközösítették. Svédországban ennél nagyobb baj nem érhet. Kávézás közben nem szólnak hozzád a kollegák, ebédidőben pedig egymásra néznek, felállnak, és otthagynak egyedül. Miközben ez a skandináv polgár napjának a fénypontja.

A bennszülöttek ettől összemennek. Megbetegednek, kimaradnak a munkából. Esetek lesznek, a velük való foglalkozás valaki másnak munkát jelent, ami a társadalom számára bónusz!

Az ilyen esetekben jobban jár a társadalom, hogy elküldi a delikvenst a világ másik felére, hogy ne lássa a savanyú pofáját. Miért furcsa ez? A svéd cégek az értekezleteiket Máltán vagy Cipruson tartják, a tanfolyamokat pedig Thaiföldön vagy Braziliában. Nem csak a vezetőség, hanem az egész személyzet. Ne felejtsük el, hogy rengeteg pénz van, amivel nincs mit csinálni.

:-)
süti beállítások módosítása