Sjukhuset i Örebro behöver spara 125 miljoner kronor

Dagens Medicin, 2008-11-14

Az Örebroi Egyetemi Kórházban 125 állás kerülhet veszélybe. Ebben az esetben a belgyógyászatot és a geriátriát kénytelenek lesznek összevonni.
Az elkövetkező 3 év a krízis időszaka lesz az USÖ számára. Erre számít az Örebro megyei önkormányzat a közelgő gazdasági konjunktúra miatt.

Ezért tervezik 125 millió SEK megtakakarítását. Egy felmérés szerint ehhez 125 állást kell megszüntetni. Összevonásra kerül a Belgyógyászat a Geriátriaval, az Audiologiai és Logopédia Foniátria a Fül-Orr-Gégészettel, valamint 4 laboratórium.

A kórházvezetés nem kíván felmondani az állandó alkalmazottaknak, viszont a nyugdíjba menők helyére nem vesznek fel újakat. A helyettesek állása azonban veszélyben van.
Hogy ez mennyiben fogja (negatívan) érinteni a betegeket még nem világos. Valószínűleg a várólisták még hosszabbak lesznek, a tervezett operációk még tovább tolódnak.

Pia Åkesson

 

Tore Öberg slutar på USÖ

Dagens Medicin - 2008-11-21

Tore Öberg nem dolgozik tovább kórházigazgatóként az Örebroi Egyetemi Kórházban (USÖ). Utódja a az Örebro Megyei Ökormányzat Egészségügyi igazgatója Jan Olsson lesz.

Tore Öberg 8 évig dolgozott kórházigazgatóként. A következő év január 31.-én hagyja el a posztját és folytatja a tevékénységét más területen, az Örebroi Megyei Önkormányzaton belül.

 

- 8 eseménydús év után úgy gondolom, helyes ha az ember tovább lép és átadja a helyét az új erőknek, mondta egy sajtótájékoztatón.

A kórházigazgatás feladatát a továbiakban Jan Olsson veszi át, aki eddig a megye egészségügyének vezetője volt. Most már az ő feladata lesz keresztül vinni a tervezett megtakarításokat.


Simon Rothelius

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr4788434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tundi 2008.11.26. 09:01:09

majd meglatjuk meddig lehet fesziteni a sporlast, minden a közhangulat es a pillanatnyi politikai erdek fugvenye.
Egyebbkent ismet megnyithato a Medicus Hungaricus.

Attila · http://ungersklakare.blogol.hu 2008.11.28. 18:24:21

Azért itt még mindig van miből spórolni, ellentétben az otthoni helyzettel, ahol ezt a folyamatot kb. 20 éve elkezték és már nagyon nincs hová...

Logopédia helyett talán jobb fordítás a Foniátria, és eddig sem értettem, hogy mi a tökömért van ezeknek külön klinikája... :-)

Szabo Ildi · http://psycho.blog.hu 2008.11.28. 22:09:46

OK köszi.Tudtam,hogy nem a logopedia a jó szó, de nem akart beugrani. Titkon reménykedtem,hogy hogy kijavítod.
Az igaz,hogy jobb helyzetből indul a sporolás. Amit itt különbséggnek érzek, hogy otthon ez szinte természets volt, itt viszont most nagyon meg vannak lepődve. Morogtunk érte otthon,de annyi. Rossz volt úgy dolgozni, hogy novemberre kifigyott a gyógyszerkeret és utána már csak varázsoltunk.
Itt továbbra is mindenki csak kapni akar, ehhez vannak kondicionálva.Hosszu időn keresztül mindekinek mindent járt, csak sóhajtani kellett kettőt és megvolt a több éves TP, lehetett menni Thaiföldre relaxálódni. Drogfüggő, alkohol beteg személyiség zavaros ha kellett 2x, 3x is mehetett évi 1.5 millaért rehab. otthonba. Na most ez megszünt. Kire haragszanak? -ránk orvosokra.
Ebben is kezdem magam otthon érezni. Ennyi feldühödött, csapkodó, követelőző beteget az elején itt nem láttam. Az OK volt nekik, hogy sokat kellett várni, de utána dült a segítség minden mennyiségben.
süti beállítások módosítása