Csatlakazom Attilahoz (testvérblog) és néhány praktikus dologgal,tanáccsal segíteném a Svédországba készülőket.

 

http://osb.oeresundsbron.dk/frontpage/?lang=46

http://www.resplus.se/

http://www.scandlines.se/SEFront/Front_SE

http://www.sj.se/

http://www.swebusexpress.se/

http://www.flygbussarna.se/Default.aspx

http://taxiflyg.se/airports/europe/sweden.htm

http://www.direktflyg.com/?menuId=201

http://www.stenaline.se/farja/

http://www.air-bus.se/

http://www.safflebussen.se/

http://www.vv.se/

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr60453062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Livia 2008.05.04. 20:48:30

Minden kifelé jővőnek üzenem, hogy rakják el az összes számlát, benzinről, kompjegyről, repülőjegyről, szállásról útközben, még ha kártyával fizettek, akkor is, ugyanis a következő adóbevalláskor visszakérhettek pénzt a Svédállamtól, s ezzekkel tudjátok igazolni!!!

evergo 2008.05.04. 23:17:16

Ez az un Dubbelbosáttning, amiről Livia beszél. Többször is kérdeztük már az itteni APEHet, hogy meddig jár, eltérő információk jöttek(1-3 év intervallum), de ami egészen biztos, fél évre (a próba félévre, amíg a véglegesített szerzőés életbe nem lép) megkaptuk.

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2008.05.04. 23:45:35

A válaszból, amit én kaptam a kérdéseimre az Adóhivataltól kiderül, hogy addig vonhatod le a dupla lakhatási költséget amig nem leszel fast anstäld, vagyis határozatlan idejű alkalmazott. Ez nekem Februar 1.-én lépett életbe. Házastárs élettárs, ha nem kapott itt munkát és bizonyitani tudja, hogy keresett, de visszautasították és ezért továbbra is otthon dolgozik, meg lakást tart fenn, akkor 3 évig vonogathatja le az otthoni lakásbérlés, vagy sajátlakás rezsit, meg az utazgatásokat. Egyedül álló 1 évig vonhat le.(csak azt nem értem, ha egyedülálló és nincs itt munkája, akkor miért van itt és miért dolgozik otthon) Szóval a többséget az első időszak, az a bizonyos próba, vagy betanulási időszak érinti.
süti beállítások módosítása