szil5 2008.05.04. 19:11

Dokumentáció

Most egy kicsit csapongok a témák között, de ha most le nem írom elfelejtem.
Vasárnap ellenére bent ülök a munkahelyemen és az elmaradt adminisztratív teendőimet
(a szokásos záró elmaradások) próbálom legyőzni. Szabadságra készülők és megfogadtam magamnak. Az asztalon kiterítve a betegek dokumentaciója.Itt nem sokszor adtunk eddig infúziós kezelést az osztályon, talán eddig ezért nem tűnt fel a dolog. Az már eddig is nagyon szembetűnő különbség volt, hogy mennyivel korrektebbül van minden ledokumentálva. Pl. minden egyes kiadott tabletta, legyen az egy egyszerű fájdalomcsillapitó, percre pontosan be van írva és az is, hogy ki adta ki. A gyógyszerosztóban pedig azonnal beütik a laptopba, így a készlet is mindig naprakész.
Szóval éppen egy beteg zárójat írom, aki Anafranilos infúziókat kapott.(Seropram inf. itt nincs.) A kezembe akad egy lap, amin a következőket vezették a nővérek az infúzióval, pontosabban a kanül behelyezéssel kapcsolatban egy táblazatban.
Behelyezés dátuma, időpontja, kanül mérete és típusa, a behelyezés pontos helye, az eltávolítás pontos ideje, az esetleges komplikációk, intézkedések, rendelések és persze az olvasható nevek és a kézjegyek, hogy ki csinálta.
Ez egy hivatalosan alkalmazott nyomtatvány, amit 3 évig kell megőrizni.
Otthonról én nem emlékszem ilyenre, legalabbis a psychiatriában nem.
Én az örökmorgós el kell ismerjem ezt profi módon csinálják.

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr67453709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evergo 2008.05.04. 23:14:37

Ezzel együtt, hogy aztán minden meg van tervezve és rettenetesen le van dokumentálva, bizony nem egyszer nem tudják hogy akkor most mi van. Érthetőbeen fogalmazva, én minden reggel a reggeli raport után úgy kezdem a napom, hogy megnézem a bentfekvő betegeimről készült legujabb bejegyzéseket, hogy viselkedett az éjszaka, volt e valami extra. Ezzel szemben a reggtel 9kor kezdődő viziteken bizony nem egyszer a hogy van a beteg kérdésemre az a válasz, hogy hát én három napig nem voltam, szoval nem tudom h mi van a beteggel. És ez olyan felháborító egy szakképzett, magára valamit is adó nővér szájából, aki már bent van reggel 6 óta és bele se nézett a beteg dokumentációjába. Hát hogy történnek a reggeli nővér osztályos átadók? Mi hangzik el akkor ott? Mert nekem az nem válasz, hogy én nem voltam itt, nem tudom. Sokszor akadt mulasztás otthon is, de a mi otthoni nővéreink azért az 50-60 fős osztállyal azért tisztában voltak legtöbbször a viziten.

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2008.05.04. 23:36:15

Intézete válogatja, nálunk ez elég jól megy.
Vannak azért olyan dolgaik, amiért otthon már seprüvel kergettem volna a nővéreket. Ha olvassa valamelyik régi nővérkém az tudja, hogy nem beszélek mellé.
süti beállítások módosítása