szil5 2008.03.30. 09:17

Dugulás

Hétvége van, nagyüzemben mosunk. 5-en vagyunk, eléggé ki van használva a mosógép. A baj csak az, hogy dugulás helyzete állt elő, bugyog vissza a lefolyóból a víz.  Megpróbáltuk a lehetséges házi praktikákat a baj elháritására, de nem ment. Ok, akkor szakember kell, szakfelszereléssel! Tavaly amikor megvettük a házat, azonnal kilószám érkeztek az ajánlatok mindeféle társulatoktól, hogy lépjünk be (persze megfelelő éves dij ellenében) és akkor ha kell jönnek, javítanak, karbantartanak olcsóbban a piaci árnál. Átolvasgattuk őket, majd kiválasztottunk egy helyi céget (Villa Ägare). Gondoltam, csak hamarabb ideérnek ha szükség van rájuk. Ehhez képest a a dugulás már több mint egy hónapja része az életünknek. A válaszott cég, még arra sem méltatott, hogy válaszoljanak az e-mailre (pedig a visszajelzés szerint olvasták), telefonon nem lehet őket elérni. Szabolcs több céggel beszélt már telefonon, de persze mindegyik full bokad, sajnos már tele vannak, de majd telefonáljunk jövő héten újra. Nem ám, hogy előjegyeznének, és akkor legalább tudnám, hogy majd két hónap múlva! Nem, csak úgy lazán elhajtanak a susnyásba. Kezdem egészen otthon érezni magam. Úgy látszik ez itt is túl alantas munka, nem derogál  senkinek a más csövében turkálni.

És hogy mennyire ellenmondásos itt az élet. Nemrégen nyílt nap volt a gimnáziumokban, ami teljesen az otthoni szakmunkásképzőkre hasonlított. Sima osztály nincs is csak mindeféle szakok, pl. fodrász, esztergályos, ilyen-olyan. Az egyik iskolába belépve hatalmas plakát fogadott bennünket: Építsd nálunk a sikeres jövődet, tanulj itt, hogy csőszerelő lehessél! 
Úgy látszik nem elég meggyőzőek, mert valahogy nem tünik sikerszakmának a dolog.

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr93402871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Fazekas Ferenc 2008.03.30. 18:18:16

Ezek szerint ott sem müködnek tökéletesen a dolgok. Nálunk is gondok voltak de a nettel. Miután egyik napról a másikra kiderült hogy kikapcsolták a szolgáltatást. Nem is tudtuk miért , pár napig vártunk hátha valami központi hiba de aztán jött a felszólító levél. Fizessük ki az elmaradt három hónapi tartozást. Milyen tartozást?- kérdeztük mikor az egyik híres nagy banknak meghagytuk hogy havonta átutalja a pénzt a netes cégnek. Az internet szolgáltató viszont állította hogy ők pedig nem kaptak pénzt. Aztán irány a bank ahol kiderült hogy tényleg sikertelen tranzakcók történtek mivel az ügyfélkódomban elírtak egy számot.Semmi elnézést vagy hasonló. Akkor elindultam megtudni hogy mégis mi az ügyfélkódom majd ismét vissza a bankhoz ahol különdíjért sikerült a pénz átutalását megoldani. Ezt követően még egy hónap eltelt amíg a cégnél jóváírták az összeget és visszakapcsolták a netet. Szóval itt is minden remekül és főleg gyorsan müködik. Csak a bankokat kerülje el az ember. Üdv.

Attila · http://ungersklakare.blogol.hu 2008.04.01. 07:02:42

Kérd meg a tanulókat egy kis gyakorlati bemutatóra is! Nem ám nyílt nap! Az csak kirakati szemfényvesztés. Ha jók, beirathatod oda a srácot! Jóélete lenne, hiszen már ti is a fél fizut odaadnátok, csak megszűnjön már a dugulás, nem? :-)

Háziorvos 2009.08.08. 21:54:02

Mikozben próbálok infót gyüjteni a Skandináviai munkavállalásomhoz kerültem ide.
Szurkoljatok, hogy minél hamarabb én is kinnt lehessek(1előre a praxisom eladása a nagy akadály...nincs már itthon orvos).

Nem hagyhatom ki a dugulás elháritásos kommentet!
Kb 1 hónapja nekünk is volt hasonló problémánk.
Nos másnap már jott az iparos, aki előadta, hogy az elsö 5 méter tisztitása 25000, második 5 méter 15000, utána minden 5 méter plusz 10000 Huf.
KIcsit sokaltam, de mivel sejtettem, hogy hol a vizes akna, én kiszámoltam, hogy max 5 méteren belül van a dugulás.

Nos, elkezdte, bement az első 5 méter,nem vagyunk túl a duguláson(állítólag). A csávó rámnéz és megkérdi:"Mennyunk tovább vagy nem?"

Erre mi a rákot mondjak... gyere ki a csőből, kiperkálok 25000+AFA -t, és majd én fölásom a kertet?

Második 5 méter után újból előadta ,hogy még mindig nincs meg a dugulás...

Végül 15 méter csövet dugott le, de hogy hova azt nem tudom...
Még szöszmötölt vagy fél órát....és utazással, munkával, hazamenetellel együtt 3 óra alatt keresett 50000HUF-ot.(+AFA)
Ez azért még Svédországban sem rossz órabér :)
süti beállítások módosítása