A mai postával megkaptam az itteni „Gyógyszereink” februári számát az Information från Läkemedelsverket-t.
Olvasható benne cikk 2. típusú diabetes kezelésének új ajánlásáról, információk az új gyógyszerekről (Pradaxa,Vigamox,Xarelto) info a medicinteknikai termékekkel kapcsolatos új szabályozásról, cikk a sibutramin (Reductil) visszavonásáról és egy nagyon érdekes figyelmeztetés a következő címmel:
„Bantningsmedlet Super Slim innehåller läkemedelssubstanser” vagyis a Super Slim fogyasztószer gyógyszerhatóanyagokat tartalmaz.
A cikk szerint a fent nevezett és különböző internetes oldalakon megrendelhető fogyasztószer nagy mennyiségben tartalmaz sibutramint és fenoftaleint.
A Läkemedelsverket (Gyógyszerészeti Intézet) nem várt mellékhatásokról kapott jelzést. A szapora szívműkődés, szájszárazság, szédülés, alvászavar voltak a leggyakoribbak. A laboratóriumi analízis során sibutramint és fenoftaleint találtak a készítményben, ami a csomagoláson nem volt feltüntetve. A Super Slim nem engedélyezett és nem kontrollált készítmény. 2.5 x annyi sibutramint tartalmaz, mint a most az egész EU területén visszavont Reductil. A sibutramin főleg a szívbetegségben szenvedők számára kontraindikált. A másik hatóanyag  amit találtak benne a fenoftalein  pedig egy ismert hashajtó. Manapság már nem igen használják a cikk szerint, mert feltételezik a rákkeltő hatását.
Mivel a Super Slim gyógyszerhatóanyagokat tartalmaz de Svédországban nincs engedélye hogy gyógyszerként árulják, ezért a Läkemedelsverket két forgalmazó cég ellen feljelentést tett a rendőrségen az 1992:859 gyógyszerészeti törvény megsértése miatt.  Rendőrségi vizsgálat folyik Örebroban és Göteborgban.

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr991801728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása