Inget godkänt vaccin för gravida
Nerikes Allehanda 2009.08.29

Életveszélyes állapotban van egy uppsala-i terhes nő aki sertés influenzával fertőződőtt meg. A vírus fertőzés fokozottan veszélyes a terhes anyákra és amilyen gyorsan lehet vakcinálni kell őket a SOS (Socialstyrelsen) előzetes,elméleti javaslata alapján.
A probléma csak az, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a vakcina megkapja az engedélyt terhes nőknél való alkalmazásra.      
Valójában semmilyen adattal nem rendelkezünk a terhes anyákra vonatkozóan. Ez egy komplikált helyzet nyilatkozza Charlotta Bergquist, a svéd gyógyszerészeti intézet (Läkamedelsverket) munkatársa.
Az intézet a SOS-al együttműködve egy protokollt dolgoz ki,még a várható tömeges vakcináció megkezdése előtt.
Az kétségtelen, hogy a terhesség esetén valamivel nagyobb az esély a súlyosabb komplikációk kialakulására. Ugyanakkor maga a védőoltás is veszélyes lehet.
Az az igazság, hogy az oltóanyag tudományos módszerekkel nem lett bevizsgálva terhesség esetén, sőt egyáltalán semmi ilyen irányú vizsgálat nem készült.
Jelenleg nem tűnik veszélyesnek ez a védőoltás, de minden egyes esetben egyénileg kell elbírálni az előnyöket és a kockázatot.
(Figyelem, itt a GSK által gyártott készítményről van szó, nem pedig a magyar, most gyorstalpaló tesztelés alatt álló csodaszerről)

Megjegyzés:
Ehhez képest Magyarországon a terhes anyák képezik azt az egyik rizikócsoportot akiknek különösen javasolják a védőoltást
amit jelenleg éppen 3 éves"önkénteseken"  próbálnak ki .
Szeptember 3-án kezdték meg a gyerekek teszt-oltását. Állítólag az is elhangzott a rádióban hogy szeptember 18-án megkezdik a tömeges védőoltást.
Akkor most számoljunk egy kicsit!
A teszt oltást követően előszőr a 21. napon ellenőrzik a vérben, hogy termelődött-e ellenanyag (jobb helyeken az immunválasz még nem jelent hatékonyságot).
Akkor hogy is van ez? 
3+21=18????
És akkor hol van még a többi hazugság!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr181363587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Poetikarc 2009.09.11. 20:11:45

Szia Ildikó,

Miért gondolod, hogy az a védőoltás segítene a terhes hölgyön? Pontosan a fejlődő immunrendszerre azaz kisgyerekekre és terhes asszonyokra (inkább persze a csemetéjükre) a legveszélyesebbek ezek az anyagok. Nincsenek tesztelve senkin és semmin, azt rakhatnak bele, amit akarnak. (1976-ban 1 ember halt meg hasonló "kóroktól" a US-ben. A kapott vakcinától jóval többen.) Ez is csak egy influenza, ami túl van spirázva.

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2009.09.11. 21:20:12

@Poetikarc:
Nem voltam elég egyértelmű?
POnt azért tettem fel ezt a cikk fordítást, hogy rámutassak, van ahol felelősségteljesen gondoplokodnak ezügyben. Nem úgy mint otthon ,Magyarországon ahol a haszon szerzés fejében semmiféle rizikót nem mérlegelnek.

Poetikarc 2009.09.12. 13:39:55

Szia Ildikó,

Ne vedd támadásnak a soraimat, de a tudomány emberei között legyen szólva. Nem, nem fogalmaztál egyértelműen. (Hozzáteszem vallási szekták és tudományoskodó fanatikusok folyamatosan megpróbálják aláásni a pszichiáterek munkáját.)

szabszi · http://psycho.blog.hu 2009.09.12. 20:32:15

@Poetikarc: muszaj megkerdeznem, elolvastad az egesz postot vagy csak az elso bekezdest?

dorkaakos 2009.09.14. 21:53:07

Szia Ildi!
Szept 3-i dátummal az USÖ honlapján azt olvastam, h a terhes nők is nagy valószínűséggel megkaphatják az oltást, főleg, ha egyébként is rizikócsoportba tartoznak, ráadásul az elsők között, még a kórházi személyzet oltása előtt, a többi egyéb rizikófaktorú beteggel. A 6hó és 3 év közötti gyerekek is megkaphatják ha valamilyen egyéb rizikócsoportba tartoznak, és a 3 év felettieknek automatikusan mehet. De azért kíváncsi leszek a végső döntésre: az ikrek 17 hónaposak, és mi rendesen rizikócsoport vagyunk a mindennapi betegkontaktusunkkal.
Trixi
süti beállítások módosítása