A következő videóban (gapcastban) Prof. Hans Rosling az elmúlt 300 évben történt svéd gazdasági növekedést, az egészségügy és a nemek jogainak változását szemlélteti. Angolul tudók előnyben.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr47928576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

itze 2009.02.09. 22:33:07

Hali! Nagyon köszi ezért a nívós előadásért! Felmentem a honlapra és éjfélig nézegettem a többi előadást is. Sőt, értelmetlenebbnél értelmetlenebb chart-okat is sikerült összehoznom, jó móka!
Viccet félretéve reménytkeltő, látva pl. a "hogyan akadályozhatjuk meg a túlnépesedést" c. videót, hogy alapvetően törvényszerűségek mozgatják a társadalmakat bőrszíntől és kúltúrkörtől függetlenül, mert így jól irányzott cselekvési programokkal remélhetjük, hogy elérjük majd a vágyott céljainkat. Mégiscsak működik az a fránya ok-okozat törvény, nem lehet letagadni...

itze 2009.02.09. 22:36:08

Még valami: megnéztem a magyar teljesítményt ezen a mozgócharton. Igazából csak a 70-es évek végétől kezdtünk leszakadni a fejlett nyugattól. Ekkor kezdtük hitelből támogatni a kifulladó szocialista gazdasági modellt. Másik egyhelyben toporgás a rendszerváltás utáni időszak. Kívánok a jövőben felfelé ívelő pályát Magyarországnak!

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2009.02.09. 23:46:04

Még nem néztem végig minden előadását, de lenyügőző az előadásmód és a tecnika is.
De jó lett volna ilyen embereket hallgatni az egyetemen!
Az egyik svéd psychiáter blogján(Salvan)találtam rá egy másik előadására.
süti beállítások módosítása