Polisen vill ha tillbaka tillnyktringsenheten!
(Nerikes Allehanda 08.11.23.)

Vagyis - A Rendőrség szeretné ha újra megnyitnák a detoxikálót.

A téma azért lett aktuális, mert a rendőrségi fogdában Örebroban meghalt egy 46 éves nő, akit részegség miatt szállítottak be.
Amikor észlelték, hogy nem lélegzik azonnal megkezdték a rendőrök az újraélesztést (megjegyzés: itt rendszeres képzések és gyakorlatok vannak ez ügyben) a mentő is gyorsan kiért, de mégis elvesztették a beteget. A halál oka még nem tisztázott. Az első néhány ellenőrzésnél nem találtak semmi rendellenességet a nőnél.
Hogy mit keres egy részeg a fogdában?
Az ok nagyon egyszerű nincs detoxikáló. Ez itt a rendőrség nyakába lett varrva.
Ez ugye azt jelenti, hogy semmiféle orvosi vizsgálat és ellenőrzés nincs.
Panaszkodtak is a rendőrök, hogy nem kaptak semmiféle egészségügyi képzést, nem szívesen vállalják ezt a felelősséget.
Szabály szerint negyed óránként ellenőrzik a részeget és mindent dokumentálnak (alszik, vagy éber, nyugodt-e, lélegzik-e, horkol-e?)
A cikk szerint a halálesetkor szolgálatban levő rendőrök psychotherapiás segítséget kapnak, hogy fel tudják dolgozni a történteket.

2007-ben 2900 részeget vittek be a rendőrségi fogdába.

Aki dolgozott már részegekkel az tudja csak igazán milyen sikamlós pálya ez.
Hányszor van a részegnek koponyaűri vérzése, ritmus zavara, epilepsziás rohama, vagy csak simán leáll a légzése.
Régebben volt detoxikáló Örebroban a régi Psychiátriai klinika, a Mellringe épületében, de valamiért évekkel ezelőtt megszüntették.
Az újságíró felkutatott valakit aki régen ott dolgozott. Kiderült, hogy azért számolták fel, mert ez a klinika messze esett a város központtól és magas volt a benzin költség!

Legfőbb érték az emberélet. Vagy ha részeg akkor nem?
Ez a cikk is szépen példázza azt a kirakat politikát és az ordító ellentmondásokat amiket itt tapasztalunk.
Veszélyeztetik az emberek életét, csak mert részegek, ugyanakkor azonnali psychotherápiás segítséget nyújtanak a rendőröknek utólag.

Már várom, hogy mikor javasolja majd valamelyik politikus, hogy azoknak a nővéreknek a megüresedett helyeit, akik gyorstalpalón orvosit végeznek, esetleg a részegek observálása során nagy tapasztalatot szerzett rendőrökkkel lehetne betölteni. Csak egy gyorstalpaló nővérképző kellene hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr20790542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tundi · http://www.medicus.blogter.hu 2008.11.27. 09:09:28

az egyebbkent egeszsegesen elhalt reszegek többsege asoiracio következteben megfullad, a kronikus alkoholistaknal gyakoribb a szivhalal a toxikus myokardiopatia miatt. Az intenziven is sok reszeg megfordul, kösz szepen, menjenek a detixikaloba.

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2008.11.27. 10:57:19

Ez a gyorstalpaló nővérképzés nagyon tetszett :)))
süti beállítások módosítása