A mai Délmagyarban  olvastam, hogy átadták a szegedi Napfény aquapolist.
A  kommentek szerint nincs még kész, a falak festetlenek, beton mindenütt. A kivezényelt iskolások egy órányi várakozás után jutottak be, mert előtte végig kellett hallgatniuk a díszbeszédet.
A vélemények megoszlanak. Sokan gondolják, hogy Szeged nem fogja elbírni ezt a monstrumot.


Igaz a torony magas, szép a kilátás (síkvidék, olajfurotornyok) a csúszda pedig  állítólag Európa leghosszabb csúszdája.
Azért ez nem akkora durranás ami miatt ide fognak seregleni a külföldiek(gondolom én),
magyar ember pénztárcájának pedig elég drágának tűnik.

Örebroban is van egy eléggé népszerű fürdőkomplexum a Gustavsik.


Az élményfürdő mellett uszoda, műugrótorony és a többi szokásos, konditerem, relax részleg  is megtalálható.Kinti medencék és körülötte camping.
Sokan járnak oda, nem is  gondolná az ember, hogy a fenntartása nehézségekbe ütközik. Nem nagyon követtem az eseményeket, de mostanában sokat cikkeztek arról hogy el akarják adni. Potenciális vevők jöttek-mentek. Aztán új hír, hogy mégsem eladó.  Hogy áll éppen az ügy, nem tudom.
Ha itt gazdasági nehézségei vannak a tulajnak mi lesz Szegeden?

Egyszer már csináltam egy összehasonlítást a játszóházakról, most is hasonlóképpen járok el.
Megnézem egy havi átlag nettó bérből hány teljesárú jegyet lehet venni.

Először az árakról. (Ft-ban) a    A fizetésekről:
magyar nettó átlagfizetés: 124000 forint (KSH)
svéd nettó átlagfizetés: 574116 forint -21000 SEK (SCB). 

Számolgatások:
Egy átlag magyar fizetésből  12.6    db    felnőtt kombinált jegyet lehet venni Szegeden
Egy átlag svéd fizetésből      95.46  db   felnőtt kombinált jegyet lehet venni Örebroban
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr811869177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyari mikulas (törölt) 2010.03.26. 03:32:50

Ket gondolat:

Az atlagfizetes mellett azt is erdemes megfontolni, hogy hanyan vannak, akik az atlagnal jelentosen magasabb jovedelemmel (szandekosan nem fizetest irok) rendelkeznek? Lehet, hogy nem az "atlagember" szamara epult?

Hasonlo osszehasonlitast lehetne vegezni mondjuk a McDonalds hamburgerenek az araval is. Az atlagfizeteshez kepest -ugy velem- az is sokkal dragabb. Megis prosperal a ceg.

szabszi · http://psycho.blog.hu 2010.03.26. 07:22:02

@tamaskodo: igazad van, csak a KSH-nak es foleg az SCB-nek nem tudom van-e valami becslese a nemfeher "jovedelemrol", logikusnak tunt az atlagfizetest alapul venni.

"BigMac index" sztem mar most is letezo dolog :)

Nekem inkabb az tunik erdekesnek, hogy vagy az otthoni helyzet jobb mint amilyennek sokszor leirjak vagy nem vegzett rendes piackutatast a ceg aki ezt az egeszet megtervezte, kivitelezte es mukodtetni akarja. Legalabbis az arak alapjan. Annyi kimaradt a cikkbol, hogy bizonyos idoszakokban a szegediek 15% kedvezmenyt kapnak a belepok arabol.

nyari mikulas (törölt) 2010.03.26. 13:48:13

A be nem vallott, fekete, szurke jovedelmekre nem is gondoltam, de igazad van,nem elhanyagolhato az sem.

Amikor hazalatogatok Magyarorszagra, ugy latom, hogy az USA-hoz kepest sokkal magasabb arakon kinalt luxuscikkekre is van jelentos fizetokepes kereslet.

Inkabb arra gondoltam, hogy egy ilyen letesitmenyt a lakossag egy toredeke latogat csak. Elegendo, ha ezeknek van ra penzuk, nem szamit, hogy a tobbieknek tul draga.

Vegul, azt is olvasom a megadott linken: 3.000.000.000 forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert el. A befektetes felet ingyenesen kaptak!
Ilyen feltetelek mellett lehet, hogy akkor is megeri ha kesobb nem lesz nyereseges....
süti beállítások módosítása