Az egyes skandináv országok  különféleképpen ítélik meg a sertésinfluenza helyzetet. Finnország és Dánia nem tervez semmiféle tömeges védőoltást.

Miközben a svéd illetékesek minden előkészületet megtettek a teljes lakosság immunizálására, Finnország más úton jár. A finn  hivatalok úgy döntöttek, hogy ezt a betegséget leveszik a különösen veszélyes betegségek  hivatalos  listájáról.
Ez azt jelenti, hogy azok a finnek akik  a védőoltást szerertnének kapni, azt  maguknak kell finanszírozniuk.
– Mi a rizikó csoportokra koncentrálunk, pl. a kisgyerekekre és a szívbetegekre, de nincs tervbe véve a tömeges oltás. Jelenleg kivárunk.- nyilatkozta Olli Haikala a finn Egészségügyi Minisztérium főorvosa a Göteborgs-Postennek.

Dánia másfél millió adag védőoltást rendelt meg az 5.5 milliós lakosság számára. Itt is a rizikó csoportokra koncentrálnak ( pl:csökkent immunválasszal rendelkezők, asztmások és szívbetegek)

Norvégia Svédországhoz hasonló intézkedéseket hozott a 9.4 millió adag megrendelt vakcina a teljes lakosságot lefedi.

Forrás:
DagensMedicin
Olika syn på massvaccinering
2009- 07-30

 

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr271306147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása