szil5 2008.03.01. 06:55

Van ott valaki?

Mi ,az itt dolgozó  orvosok jól elkommentelgetünk egymással, de odahaza is olvassa valaki? Jó lenne ha megdobnátok néha egy-egy kérdéssel vagy hozzászolnátok a témához . Kicsit egyedül érzem magam, írjatok!

6 komment

Címkék: vegyes

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr9360311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit 2008.03.02. 08:22:31

Szia!Olvasom a blogokat már egy jó ideje,nagyon jók...Èn itt lakom már 15éve,egészségügyben dolgozom mint undersköterska.Tapasztalataim a svéd egészségügyröl olyan mint a tiétek,ök mindent mindenkinél jobban tudnak és szerintük ök csinálanak mindent jól.Van pszihiáter ismerösöm,neki is ez a véleménye.Nagyon jó hogy irtok ezekröl a dolgokrol,mert otthon azt hiszi mindenki h itt minden olyan jó.Àtküldtem a blogok linkjeit egy pár embernek az otthoniak közül,nem kaptam visszajelzést,de remélem olvassák...

szil5 ( Szabó Ildikó) 2008.03.02. 09:18:55

Szia Judit!
Örülök, hogy jelentkeztél és megerősítetted a leírtakat mint tapasztalt , Svédországban dolgozó.A magyar eü dolgozokon nagyon nagy a nyomás,igy kénytelenek voltunk megtanulni gyorsan dolgozni és elképesztő helyzeteket megoldani néha gyógyszer és felszerelés nélkül. Ez itt elképzelhetetlen, minden rendelkezésre áll. Az otthoni munkakörülméynek jó kis túlélési gyakorlatot jelenthetnének a svédeknek. Ha van saját tapasztalod a nővéri munkáról amit szivesen leirnál, tedd meg egy ( vagy több )komment formájában, ne csak orvosoktól halljanak az itteni egészségügyről. Igy még objektivebb, kerekebb lenne a kép.

Kata 2008.03.02. 17:11:01

szia!
már az elindulás óta olvasom a blogodat és a másik orvos házaspár blogját is. svédet tanulok az ELTE-n ,elsős vagyok.és bár nem kifejezetten az egészségügy érdekel, azért szivesen olvaslak, igy légalább tágítom az ilyen irányú ismereteimet is. :)

Krisztina Nørbæk 2008.03.02. 22:40:01

Szia, talán emlékszel még rám a szomszéd kislány a Vaséktól. Én Dániába mentem férjhez és a férjem - minö egybeesés - pszichiáter. ö is szivesen olvasná a blogodat, de nem tud olyan jól magyarul. A Bispebjerg Hospitalban (Koppenhága)liaison-pszichiátriával fogalkozik, ami egy új terület, de ez az alosztály, amin ö föorvos már 2001-töl kísérleti jelleggel és tavalytól állandóként müködik. Ha egyszer errefelé jártok meglátogathatnátok.
Hej da!
üdv
Krisztina

szil5 ( Szabó Ildikó) 2008.03.02. 23:06:12

Szia Kriszta. Tudok rólad, hogy Dániában vagy. Egyszer találkozhatnánk tényleg, nálatok is, de ti is szivesen vagytok látva Karlskogában.Ha van e-mail cimed, írhatnál direkt (szaboi@tiszanet.hu). Ezek a részletek már nem blog témák. Legalább kipróbálnám milyen ha az ember svédül kommunikál egy dánnal. Azt mondják a dán van tőle legmesszebb. Norvégiában már voltam kiváncsiságból egy állásinterjun, én svédül gagyogtam ők meg persze norvégul nyomták. Jó kis nyelvipróba volt, beleizzadtam, de azért megértettük egymást.

szorongó 2008.03.09. 00:01:30

most találtam rá a blogodra. Épp ügyelek az angyalföldi tébolydában,s készültem volna lefeküdni. Erre meg rátalálok erre a blogra... Érlelődik bennem is valami nagy-nagy döntés.

pszich. rezidens
süti beállítások módosítása