szil5 2008.04.16. 18:22

??????

Bocsi, de már megint. Nem kommentálom, cak a tényeket írom.

Első találkozásom egy beteggel .Előzőleg másik orvos(ok)hoz járt, de most már ugye csak mi vagyunk.
Elvált nő, született 1973-ban. 7 éves gyerek, közös gyerekfelügyelet, ami elfogadhatóan működik, csak kisebb konfliktusai vannak a volt férjjel
Utolsó orvostalálkozás tavaly novenberben. Akkor a TP meghosszabbítva március 31.-ig. Betegállomány  kezdete 2003!!!!
Diagnozis : enyhe depressziv episod. 1 éve telejsen gyógyszermentes.
Két éves kapcsolat egy munkaterapeutaval. Másfél éve gyógytornászhoz jár "kroppskännedom" csoportba.( ez olyan tanuljuk meg  érezni a testünket foglalkozás).
Tegnap kezdödött meg a rehabilitátiója a biztósító és a munkaközvetitő koprodukciójában.
Könnyekkel  küzködve meséli, hogy milyen boldog, mert tegnap is és ma is sikerült teljesíteni e az előirt 2 órás irodai papirmunkát. Szeretne visszamenni dolgozni, csakhát ennyi idő után ez nagyon nehéz. ( és milyen igaza van!)
Saját tolmácsálásában abba betegedett  bele, hogy a munkahelye ( telefonos ügyfélszolgálat)nagyon stresszes volt. Állandóan csörgött a telefon,az ügyfelek kötöszködtek, a fönökségtől meg nem kapott semmilyen segítséget.

A hiba az én készülékemben van, ha megint villognak a kérdőjelek? 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr9428701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evergo 2008.04.16. 19:59:25

Kérlek Ildi, te még csodálkozol? 7-8 éves táppénzekkel szószerint rokkanttá teszik az embereket. Ez az ára, ha nincs korlátozva a táppénz. Egyébként egészséges, csak kevesebb tűrőképességgel megáldott embereket. Zokszó nélkül 7-8 év táppénz. Utána meg meg van sértődve a biztosító embere, amikor cinikusan rákérdezek: van B-terv is?
A szerencsétlen schizofrén betegeim miatt meg zaklat a biztosító, merhogy a beteg nem volt hajlandó együttműködni a most-aztán-rettenetesen-kivizsgálunk-és-úgy-megrehabilitálunk-hogy-belegebedsz tortúrában. És persze ismét sértődés, amikor közlöm, hogy a beteg összes papirjaiban benne van nagybetűkkel hogy jelenleg kompenzált de fokozottan hajlamos pszichotikus dekompenzálódásra, értsd a normál átlagember által viselhető stresszhelyzetben hajlamos szétesni. Vállalják a kockázatot? Én nem igazán. Ha a beteg elvan, hogy heti 8 órában műanyagbigyókat rak össze és szed szét, akkor foglalkoztassák abban. Ne ezt a betegcsoportot akarják mindenáron rehabilitálni.
Mindegy.
süti beállítások módosítása