Ahogy Zsolt is írta a kommentjében; kezdenek a svédek átjárni Lengyelországba. Magyarországra sem sokkal hosszabb a repülőút és ugyanaz  a Wizzair jár hozzánk is ami Lengyelországba. Akár hozzánk is járhatnának!

Akit közelebbről érdekelnek a fogorvosi árak:
(jobb oldalon a linkajánlóban található egy szótár hozzá)

 

http://www.orebroll.se/upload/FTV/dokument/Priser/Prislista_2008_Allmäntandvård_med_65+.pdf

http://www.orebroll.se/upload/FTV/dokument/Priser/Prislista_2008_Specialisttandvård_KKK_med_65+.pdf

http://www.orebroll.se/upload/FTV/dokument/Priser/Prislista_2008_Övriga_åtgärder_med_65+.pdf

 

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr78422222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evergo 2008.08.31. 13:39:06

Baromi drágák itt a fogorvosi szolgáltatások. Otthon a nyári szabadság alatt (csakhogy fokozzam az élvezeteket) panoráma rtg (cd-re írva + orvosi vizsgálat + jobb felső 8 (bölcsességfog, ami ráadásul el volt már törve) szájsebész által kihúzva-vésve + kontroll és varratszedés és receptírás = 24000 Ft (durván 1000 korona) privát fogorvosi rendelésen. Szóval bármilyen kellemetlen is szabadságon fogászatra menni, akkor és otthon kell megcsináltatni, mert itt az ember a gatyáját is kifizeti ugyanazért az ellátásért mint amit otthon megkap az ember. Szóval kellemeset (?) a hasznossal (!).

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2008.08.31. 15:03:06

Természeteen én haza járok fogorvoshoz. A gyerekeknek ingyen van itt a fogorvosi kezelés, hívogatják is be őket rendszeresen. Ettől függetlenül nem vagyok nyugodt, 2x ugyanavval a fogorvossal ritkán találkoznak. Azért mégsem mindegy,hogy otthon kiskoruk óta ugyanahhoz a fogorvoshoz jártak. Kérik is mindig, hogy inkább otthon vigyem őket fogorvoshoz. Ijesztőbb is az egész , mert itt fekve történnek a kezelések, a személyzet szkafanderben, arcuk nincs, talán még gumicsizmát is húznak, biztos, ami biztos és egyszerre min. 5 dolgot tesznek a gyerekek szájába. Szó szerint fuldoklás érzése van az embernek (én is kipróbáltam) A gyerek nézheti a plafont, meg a plafont közben. Én szoktam fogni a kezüket, halálra vannak rémülve.Utoljára egy nemrég érkezett lenygel fogorvosnővel találkoztunk. Sokkal emberibebben állt hozzá a gyerekekhez, beszélgetett velük közben, biztatgatta őket, hogy mindjárt készen lesznek. Remélem nem áll tovább és sikerül továbbra is hozzá járni.Azért otthon is mindig elviszem őket, legalább gyorsabban haladunk és itt kevesebbet kell járni.

Szabolcs 2008.08.31. 16:30:00

Tenyleg erthetetlen miert vedik magukat a mindenfele frocskolodo, kicsapodo anyagtol ami esetleg kijon az ember szajabol egy ilyen menet soran, inkabb az otthoniakat kellene megkerdezni mitol olyan optimistak. Viszont az teny, hogy a gyerkocoknek (meg jobban) kellemetlen amikor egy csomo mindent bepakolnak a szajukba es nem nagyon tudnak mit tenni. Persze az sem baj, hogy nem hullik a gyerek torkaba ilyenkor semmi.

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2008.08.31. 17:36:50

Otthon is használnak védő felszerelést a fogorvosok, de ez a szkafander azért túlzás. Már csak a buksisak hiányzik a fejükről. Elvégre egy mérges pánciesn fejbe is verheti őket.

itze 2008.09.02. 14:37:33

Egyetértek Szabolccsal. Fül-orr-gégészet is ilyen nyúlkálós szakma: csak egyszer prüszköljön arcon egy afrikai vagy közel-keleti vérrel, mindjárt elkezded keresni a szkafandert legközelebb. Na ja, ok, a svéd nyugdíjasokról még elhiszem, hogy nem AIDS-esek, de a gyerekek már a TBC-s bevándorlókkal játszák a papás-mamást az oviban...

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2008.09.02. 14:51:53

Na ez megint egy kedvenc temam, amin szoktam morogni. Az egy dolog, hogy nem kötelezö a vedöoltas Svedorszagban. Erröl lehet vitatkozgatni. Az viszont engem igen felhaborit, hogy 2 eve itt elunk Svedorszagban es senki nem kivancsi ra, hogy be vannak-e oltva a gyerekeim valami ellen. 1 ev utan a lanyom vedöoltasairol erdeklödtek, jött egy kerdöiv , amit ki kellett tölteni. A masik kettöröl meg 2 ev alatt senki nem kerdezett. Igy jarnak közössegbe, hogy nem tudjak roluk, hogy be vannak-e oltva egyaltalan.Ha ennyire figyelnek az Afrikabol es Azsiabol bevandorolt gyerekekre is, akkor tenyleg van miert felniuk.

gertigarbo (törölt) 2016.11.18. 01:14:50

Bár többévesek a bejegyzéseitek, ha valaki még aktív, tudna válaszolni arra, hogy mennyire jól képzettek maguk a fogorvosok? Többek között azért is kérdezem, mert eltekintve az ártól és a kezelés módjától, más területen sem vagyok meggyőződve a svédek hozzáértéséről... valaki?
süti beállítások módosítása