szil5 2008.04.04. 19:05

Bérharc

Csak röviden: 

A helyzet szrájkközeli. Hétvégére nagy demonstrációkra készülnek (itt Örebroban is). Egyre többen csatalakoznak és már nagyon sok megye  fogott  össze.
Nem fogadják el a megajánlott 4 % fizetésemelést 2 részletben két év alatt.
23 000 Kr kezdő nővérfizetést akarnak a jelenlegi átlagos 18 000 Kr helyett.

http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1099446

Nézzétek meg a videót is a cikk mellett. Többet is találtok erről a témáról. Érdemes a gimnáziumról szólót  is megnézni.( ha nem indulna el a lejátszás kapcsoljatok a ki a popup blokkolást!)

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.367821&renderingdepartment=2.757

A svédül nemtudoktól elnézést  kérek, de azért nekik is érdekes lehet látni, hogy néz ki itt Svédországban egy egészségügyi intézmény. A nyelvek iránt érdeklődők pedig izlelgethetik kicsit a svéd nyelv dallamosságát.

 

2 komment

Címkék: film sztrájk

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr83411469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezidens 2008.04.06. 09:51:28

A finn nővérek nagyon szépen mutatták a példát 2007 november-decemberében. Igazuk van. Az egészségügyben nem sztrájkolni kell, hanem felmondani, tömegesen. Az ellen nincs mit tenni.

Melissa Officinalis · http://www.melissaofficinalis.blogspot.com 2008.04.26. 00:12:04

Örülök, hogy rám találtatok. Ígérem, olvasni fogom a blogotokat. Már tudtam róla. Az unokaöcsém felesége svédet tanít Szegeden. Ö írta, hogy van egy ilyen blog, de szerintem annyira el van foglalva, hogy elfelejtette elküldeni a blog címét.
Köszönöm, hogy feltettetek a blogotokra. Én is terjeszteni fogom a tieteket.
Én Göteborgban lakom, ami kicsit messze van töletek. Egyszer jártam Örebroban.
Talán érdekel benneteket, hogy most fejeztem be egy hipnózis tanfolyamot a Sahlgrenskán, aminek a célja az irritábilis bél szindróma tüneteinek az enyhítése. Majd egyszer beszámolok róla a blogomon. Az egész már csak azért is megérte volna, mert megismerkedhettem Piával, aki a hipnózist vezette. Svédországban több város kórházában is van ilyen tanfolyam. Kíváncsi lennék rá, hogy van-e Magyarországon is. Ti talán tudjátok.
Most röviden ennyit, még szeretnék föltenni egy cikket a blogomra.
Minden jót!
Melissa, aki már 11 éve él itt
süti beállítások módosítása