szil5 2008.02.13. 22:24

Ketyeg az óra

Egy kis kiegészítés az előző írásomban szereplő Vårdplaneringhez. Ha a beteget "färdig behandlad"-nak (készre-kezelt, amúgy magyarosan) jelentjük, vagyis nincs szüksége tovább osztályos kezelésre, akkor a Kommunnek  30 napja van rá, hogy a Vårdplaneringen megítélt segítséget (házibetegápolás, segítség a házimunkában, bevásárlás, gyógyszerelés, társalkodó biztositása vagy valamilyen tipusú otthonban való elhelyezés) megkezdje. Ha a betegnek az osztályon kell maradnia, mert nem indult be időben a beigért segítség, akkor 30 nap múlva a Kommunnek megy a számla, nekik kell a kórházi ápolás minden költségét fizetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr72338352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt 2008.02.14. 15:53:38

Hagyjuk a vårdplaneringet. Most voltam egyen. Hät nem mondom hogy nem huztam fel magam, olzan dioroppanto keppel ultem vegig, hogy a velem szemben ulö handläggare arcarol felelemmel vegyes bizonytalansagot olvastam le. A soksokeve hullamzo, alkoholfogyaszto, ennek megfelelöen szepen lassan mär csakcsak dementalodo beteg 7 evig elt egy kezelöotthonban, ott se igazan szeretett lenni es ott is ivott de valahogy muködött es a gyogyszereit is megkapta meg volt körulötte szemelyzet is 24 oraban. Tavaly aztan a Soc (a szocialis hatosag) jelezte h ez igy baromi sokba kerul nekik es akkor kapott a beteg egy lakäst, ahol benne van a feltetelek között hogy NEM SZABAD INNI. A beteget persze nem olyan anyagbol gyurtäk hogy ez kulönösen erdekelje, nemes egyszeruseggel szolva szarik bele a szabälyokba, persze iszik, gyogyszert nem szed, viselkedik ahogy viselkedik, de az utobbi egy evben rendszeresen megborult ugy hogy kenyszerrel lett berangatva a psychiätriara. Most se muködik az otthonlakäs, vårdplanering (VPL) lett összehivva megint surgösen. Asztalon käve es sutike, kedelyesen mosolyogva hallgatjuk vegig a beteg (koräbbi hippi, benneragadt a 70es evekben, Ulf Lundell, sprit, vin es öl szentharomsag meg öppna landskap) emeletes fellegvarait, ö bizony nem iszik (ja nem, azert fujt tegnap a beszallitaskor 1.5-öt), de ö jol erzi magät a lakäsban es minden muködik (rajta kivul mindenki mäs ellenvelemenyen van), hamarosan vallalkozasba kezd amiböl fenyesen meg fog elni (HAHAHA). Mi meg bologatunk es kedelyesen mosolyogva megdicserjuk h milyen kreativ. En persze lerajzolom a veszes közeljövöt, hogy mi lesz a kibocsätäs utän, forgoajtopsychiätria, de ez szemmel lathatolag rajtam kivul senkit nagyon nem izgat. Vegul megoldas: van a közelben valami csoportos lakhely alkeszoknak, ott kap egy szobät proba-lakäs cimmel miközben meglesz a lakäsa is. De kiprobälhatja, milyen lakni ott. A handläggare jelez felem h akarata ellenere nem tudja elhelyezni a beteget. Aha. Akkor futottunk egy kört, finom volt a kave es a suti, a beteg meg a kibocsatas követöen ugyis megint nalunk landol. Talän mär aznap.

Zsolt 2008.02.14. 21:30:21

Off. Mai hir a SvD-ből:
www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_255939.svd
azé ez má sok. a cikk magyar elérhetősége a blogomon
süti beállítások módosítása