szil5 2008.02.01. 19:36

Szavazzuk ki!

Ma csak röviden, nehéz napom volt és éppen ügyeletes is vagyok.

Itt sincs béke az orvosok és a betegek  között. Van  egy  weboldal (www.doktorsguiden.se), amin megtalálható az összes orvos aki Svédországban dolgozik és a betegek különböző szempontok szerint pontozhatják őket. (csak ötlet, ezen az oldalon össze is lehetne számolni a magyar orvosokat.) A pontokból pedig toplista készül.  Nagy a felháborodás mindkét részről. Az orvosok tiltakoznak, a betegek pedig a tiltakozás miatt vannak felháborodva . A szakszervezet is  szeretné  levetetni a netről az oldalt  személyiségi jogokra hivatkozva.(ismerős a téma?) Az biztos, hogy ha valaki valakivel elégedetlen volt, akkor kontroll nélkül többször is pontozhatja és fordítva. Semmi esetre sem fog  objektiv kép kilakulni. Egy cikkben  egy hozzászóló svéd orvos  szerint, csak az lesz a jó orvos, aki könnyen felírja a  narkotikákat és hosszan kiír TP-re. Van benne valami! Míndkét ügyben nagyon nagy a nyomás az orvosokon.

Éppen ma hallgattam egy dörgedelmet egy betegtől, hogy mit képzelek én, hogy az utoljára postán  kapott  TP-es papir csak egy hónapról szólt.(nyár eleje  óta van tp-en , gyógyszert nem hajlandó szedni, és fáradt ahhoz, hogy bejöjjön vizsgálatra.) Azonnal új orvost akar. Én voltam a 2. akit elhasznált. Sok szerencsét a következőnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr63321360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darvalics Zsolt 2008.02.02. 19:08:50

Hm. Érdekes lista. Én is rajta vagyok, de mint allmánlákare. És egy fia pontot se kaptam. De tulélem. Jo dolog ez a mindenki tud mindent, különösen ha van az embernek néhány psychopatája, akik olvashatják az újságban hogy hol lakom. mer joga van hozzá. és nekem mihez. Mellesleg a hitta.se-től nyugodtan alszom, ha valaki rámkeres a darvalics és gotland cimszavakkal meglepődve tapasztalhatja hogy jo mélyen alszom, kb 18 m mélyen a tengerben lakom Brissund-ön. vicces, de igy hagyom, ez is kuriozum. csak az a bosszanto h a lakcimátjelentés ellenére bizonyos fontos dolgokat és számlákat a korábbi cimemre kuldenek és mire késve megkapom őket, addigra a kronofogden levele is ott van h irgumburgum. fakk.
de tulképp azé jo itt. itt tanultam meg pl mit is jelent az a kifejezés valojában h SVÉDCSAVAR