A mai nap szenzációja, hogy Örebro végre engedélyt kapott a Högskolaverket-től (Felsőoktatási hivatal) hogy orvosképzést indítson. Eddig kétszer utasították el a kérelmüket, mivel nem találták megfelelőnek a feltételeket. Hogy ezek mik voltak, azt csak a Högskolaverket tudja.
Stockholm, Göteborg, Uppsala, Lund, Umeå, Linköping után ez lesz a 7. város, ahol lesz orvosképzés.A tervezett kezdés 2011.
A szomszédos Värmland és Dalarna megyék mindvégig támogatták ezt a tervet, most Västmanlands és Sörmland megyék is csatlakoztak a támogatókhoz. (gondolom, ez pénzbeli támogatást jelenthet.)
Utoljára 25 évvel ezelőtt indítottak új helyen  orvosképzést Svédországban.
Örebro megye az utóbbi években 90 millió SEK-t fordított a színvonal és kompetencia szint emelésére, hogy előkészítsék az orvosképzést.

Az utolsó szót azonban a kormány mondja ki, erre még várni kell.
Amivel Örebro rendelkezik ehhez, az egy egyetem és egy regionális feladatokat is ellátó nagy egyetemi kórház.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://psycho.blog.hu/api/trackback/id/tr961882866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ököl 2010.04.01. 18:41:54

nagyon szép kórház, az az üvegtetejű folyosó! Még beteghordónak is szívesen elmennék oda :)
és ez csak a megyei
A végefelé az egy időseket ellátó részleg? Kár hogy a zártosztályt nem mutatják.

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2010.04.01. 21:18:02

@Ököl:
Valóban nagyon szép,azonban itt sem mind arany ami fénylik . Ez a kórhaz nem csak megyei kórház hanem regionális központ speciális osztályokkal.Az itteni pszihiátriáról nincsenek fotóim, mivel a betegek miatt itt elég korlátozott a lehetőség fényképezgetni. Egyszer azért rászánom az időt. A psychiátriai központi ügyelet az egész megye számára itt található. Amikor ügyeletes vagyok megszoktam itt fordulni. A konzilium az egy rémálom. Térkép kell hozzá néha, hogy megtaláljam a beteget.
A karlskogai kórház ahol dolgozom kisebb és nem ilyen modern, de az is megjárja. Otthoni vizeken azért csinálytam már képeket a psychiátriáról

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2010.04.01. 21:21:17

@Ököl:
(Lemaradt a vége.)
Az egyik posztomban már láthatóak voltak.

picasaweb.google.com/seszil08/KarlskogaVuxenPsyk#
süti beállítások módosítása